Изгониха жена от апартамента й

Собственици на апартаменти в панелен блок в Пловдив успяха да изселят съседка. Изгонването стана факт след като общото събрание на входа взе решение въз основа на Закона за етажната собственост от 2009 година и поиска от съда Ваня Сербезова да напусне жилището си. Причината за това е, че жената създава предпоставки за наводнение и пожар.

От една година Ваня Сербезова не живее в жилището си. Тя е първата собственичка на апартамент изгонена от съседите си. Мярката се налага за три години. Проблемите на съкооператорите от блок на ул.”Поручик Въльо Стефанов” в Пловдив започнали през 2012 година. Тогава Ваня свалила плочките в банята и тоалетната, за да прави ремонт. Девет месеца продължило къртенето, а тя не спряла да използва душа. Така наводнила съседите надолу по етажите. Вода се изливала и в контактите им. Хората от апартамента под нея вече са продали жилището си. Сега съседите са доволни, но смятат че законът е доста суров.

И от фирмата за професионални домоуправители коментираха, че след изгонването на Ваня страстите са се укротили. Дори са успели да съберат пари за ремонт на покрива, което преди това било немислимо, заради изострените взаимоотношения между съкооператорите.

Автор: Сашка Пушкова, Оператор: Димитър Рочев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *